Hevostila

Henkilökunta

Hevoset

Hevoskasvatus

Hevostaito

Lännenratsastus

Sosiaalipedagoginen
hevostoiminta

Kurssit ja leirit

Täysihoito

Hinnasto

 

 

Hevostaito
Hevostaitoni pohjautuu erittäin hyvään hevoskielen taitoon. Kaikki toiminta lähtee hyvin toimivasta kommunikoinnista. Vasta kun ymmärrämme hevosen kanssa toisiamme voin pyytää kumppaniltani, hevoselta, uusia asioita. Hyvä kielitaito takaa myös hyvän työturvallisuuden. Kielitaitoa hiomme joka päivä ja kaikissa tilanteissa. Parhaita opettajia ovat juuri hevoset.

Oppiakseen ihmisen on oltava nöyrä ja kärsivällinen. On opittava rauhoittumaan ja elämään käsillä olevassa hetkessä. Opimme uudelleen luottamaan omiin vaistoihimme ja löydämme herkkyyden kuunnella hevosta. Ilman tuntua, tunnetta, josta mm. amerikkalaiset kouluttajat ja hevosammattilaiset Bill Dorrance, Leslie Desmond ja Buck Brannaman ovat puhuneet ja opettaneet, on toiminta vain tekniikkaa. Kommunikoinnin täytyy tapahtua tunteen tasolla. Hevoset ovat edelleen täysin vaistojensa ja eri tilanteiden aiheuttaman tunnun varassa. Meillä ihmisillä nämä ominaisuudet ovat piilossa, mutta löydettävissä uudelleen.


Lisäinfoa tilallamme järjestettävästä opetuksesta
saat kurssit-sivultamme.Hevosen kanssa kommunikointi on lopulta helppoa. Hevonen on rauhaa rakastava ja turvaa kaipaava eläin, joten koulutuksessa käytetään hyväksi painetta ja siitä vapautumista, rauhaa. Hevosen annetaan itse valita se helpompi ja samalla ihmisen toivoma vaihtoehto. Ja kuin huomaamatta työpari puhuu samaa kieltä ja kulkee yhteisymmärryksessä samaan suuntaan. Joskus neuvottelu kestää kauemmin, joskus lyhyemmän aikaa. Ratkaisu on kuitenkin aina neuvottelukyvyssä ei pakottamisessa. Rauhaa rakastavana eläimenä hevonen antaa mielellään johtajuuden ja sen tuoman stressin ihmiselle.

 

Harjoitellessa ei virheitä pidä pelätä, kuten ei arjessakaan. Niistä pitää oppia ja antaa ne itselle anteeksi, hevonen on jo antanut. Tämän hevostaidon avulla voin tarjota sinulle ja hevosellesi apua mm. luottamuksen hakuun, kommunikointi- ja johtajuusongelmiin, käytöshäiriöihin jne. Olette kumpikin tervetulleita lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa tilallemme oppimaan. Autan mielelläni myös opastamalla teitä kotonanne. Ota rohkeasti yhteyttä. Yhteiselonne voi olla todella antoisaa! Ongelman myöntäminen ja siihen avun hakeminen osoittaa viisautta. Kukaan meistä ei tule täysin valmiiksi ja aina voi oppia uutta.